Andrológiai Magánrendelés

Dr. Szabó Ferenc andrológus urológus
Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus
Rendelés:
Humancell Őssejtbank: szerda, csütörtök
Reprosys Termékenységi központ: kedd
REPROSYS RENDELÉS (ÚJ)
KEDD:10-16-ig
ELŐJEGYZÉS:06-30-22-44-139 vagy
06-1-613-6293

(Hétfőtől péntekig 9-16-ig)
Rendelés helye: Budapest IV. ker. Megyeri út 53. Reprosys Termékenységi Központ (M0 Megyeri hídtól 2 percre)
HUMANCELL RENDELÉS
SZERDA:9-16-ig
CSÜTÖRTÖK:9-18:30-ig

ELŐJEGYZÉS:
06-20-38-40-408
(Hétfőtől péntekig 9-17-ig)
Rendelés helye: Budapest VIII. ker. Fiumei út 7. Humancell Őssejtbank (Keleti Pályaudvarnál)
Rövid előjegyzés!
A Reprosysban 1 héten belül fogadjuk!
Dr. Szabó Ferenc andrológus
Dr. Szabó Ferenc
Andrológus, urológus szakorvos. Európia Andrológiai Akadémia Andrológus szakorvosa. 2000 óta foglalkozom andrológiával,
2007 óta végzek andrológiai szakrendelést a Humancell Őssejtbankban, elsősorban férfi meddőség, merevedési zavarok, prosztata problémák, here és pénisz betegségeinek kivizsgálásval és kezelésével foglalkozunk.
Műtéti háttér Rókus Kórház egynapos sebészetén és Reprosys Termékenységi Központban van.
védőnő
Mika Zsuzsanna és Szalai Anita asszisztenseket lehet hívni időpont egyeztetés, különböző vizsgálatokkal kapcsolatos kérdések esetén.
Telefon: munkanapokon 06-20-38-40-408 számon.
Rendelő címe: Bp. VIII. ker. Fiumei út 7.
Humancell Őssejtbank
Nagy Melinda biológus
Nagy Melinda biológus, M.Sc. embriológus.
Több meddőségi centrum vezető biológusaként nagyon sok tapasztalattal rendelkezik a különböző sperma vizsgálati módszerekben is. QuDeGA német minősítő vizsgát tett. HBA és SCSA és HALO spermium DNS fragmentációs vizsgálatot is végez.
humamcell
Rendelésünk szerdán és csütörtökön a Humancell Őssejtbankban történik. A Humancell MCC Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2005-ben jött létre elsősorban köldökzsínorvér fagyasztással, donor sperma tárolással, spermafagyasztással foglalkozik. 2007-től andrológiai szakrendelést folytatunk, teljeskörű andrológiai kivizsgálással és teljes labor háttérrel, QuaDeGa laborminősítésű alap spermatogram vizsgálattal ill. speciális spermavizsgálatokkal.
CÍM: BUDAPEST VIII. KER. FIUMEI ÚT 7.
Reprosys Rendelő
Keddi napon a rendelés a Reprosys Termékenységi központban történik.
A Reprosys Termékenységi Központ a meddőség teljekörű kivizsgálás és kezelése történik az alap vizsgálatoktól a lombik programig. A férfi meddőség teljeskörű kivizsgálása és kezelése is lehetséges. Az alap spermavizsgálaton kívül a legmodernebb funkcionális spermavizsgálatokig (SCSA spermium DNS fragmentáció, acrosoma reakciós vizsgálat, spermium ROS vizsgálat stb.). Lehetőség van különböző andrológiai műtétek végzésésre is pl: herebiopszia, varicokele, herecysta stb..
CÍM: Budapest IV KER. MEGYERI ÚT 53.
×
A műtétek altatásban vagy helyi érzéstelenítésben történnek. Műtétre a Rókus Kórház Egynapos Sebészetén és Róbert Magánkórházban van lehetőség.A műtét előtt személyes konzultáció szükséges. Amennyiben konzultációt szeretne hívja a 06-20-38-40-408 számot. Árakról itt tájékozódhat.
Balanitis xerotica obliterans (BXO), a hímvessző bőrének és makknak heges nem fertőzés okozta elváltozása (Lichen Sclerosus)
Balanitis xerotica obliterans
Ennek az elváltozásnak a pontos oka ismeretlen. Feltételezik a fityma bőre alatti krónikus irritációt, hormonális okokat, autoimmun eltéréseket, genetikai faktorokat, human papilloma fertőzést (HPV).
A kezdeti tünetek:
viszkető, égő érzés, a makk érzéketlensége, fájdalmas merevedés, csökenő vizelet sugár.
Későbbiekben fitymaszűkület alakul ki.
Nagyon ritkán hímvessző rák is kialakulhat.
Fizikálisan vizsgálva a fehéres heges bőratrophia, vöröses elváltozások, fehér gyűrűszerű elváltozás a fityma bőrén, a makkon fehéres főleg a húgycső körüli elváltozás, a húgycső pontszerűen beszűkül. A fityma bőre későbbi stádiumban nem húzható hátra.
Kezelés:

helyi szteroidos kezelés (csak enyhe esetben). Hegesdés esetén hatástalan.
Tacrolimus (Protopic) kenőcs.
CO2 lézer kezelés is hatásos lehet.
Műtéti megoldások:körülmetélés, súlyos hegesedés esetén bőrátültetés, húgycsőszükület esetén lézeres vaporizáció.

A képen a makk hegesedéses folyamata látható Lichen sclerosusban.
Lichen sclerosus
Hímvessző makkjának és fityma bőrének gyulladása
(balanitis)
balanopostitis
Makk ill. a fityma bőrének gyulladás. Visszatérő esetekben a fityma bőrének hegesedését okozza. Gyakran rossz higénés szokások miatt jön létre.
A panaszok lehetnek: fájdalmas, gyulladt nehezen hátrahúzható bőr, merevedési zavarok, vizelési panaszok, viszketés, ritkán láz. A makk ill. bőr vörös gyulladt, fitymaszűkület, húgycsőnyílás szűkület, vizeléskor fityma bőrének feldduzadása fordul elő. Az okok között rossz higéne, különböző szappan ill. vegyi anyag allergia, kövérség, cukorbetegség, keringési betegségek lehetnek. A kórokozók candida, streptoccus A és B, gonorhhea, chlamydia, HPV, Gardenella vaginalis, Trichomonas, Borellia Burgdorferi lehet.
Kivizsgálásnál vércukorszint ellenőrzés, szerológiai vizsgálat, Candida, HPV, HIV vizsgálat javasolt.
Kezelés: melegvizes mosás, balanitis xerotica-ban szteroidos kenőcs használata. Visszatérő esetben pimecroliumus (Novartis Inc.) krém használata.
Bakteriális fertőzés gyanú esetén antibakteriális kenőcs.
Candida esetén clotrimazol kenőcs.
Fityma szűkület kialakulásákor körülmetélés javasolt.
Faggyúmirigyek a makk peremén (angol elnevezés pearly penile papules)
Fagyyúmirigyek a péniszen
Ezek a képletek főleg a makk peremén sorban elhelyezkedő fehéres enyhén kiemelkedő elváltozások. Gyakran hiszik, hogy szexuálisan terjedő bőrelváltozásról van szó, elsősorban condylomával keverik össze. Teljesen jóindulatú, főleg nem körülmetélt férfiakon látható, gyakran körülmetélés után eltűnnek.
Teendő ezzel az elváltozással nincs.
Műtéti lehetőség: akiket pszihésen zavar CO2 lézeres vaporizációs kezeléssel műthető.
Gyógyszeresen ill. kenőccsel nem érdemes gyógyítani.
Balanitis circumscripta (Zoon féle gyulladás)

Zoon balanitis
Ez egy ún. plasma sejtes gyulladás, melyet gyakran kevernek össze a hímvessző daganatos eredetű gyulladásával (Erythroplasia Queyrat). Oka ismeretlen.
A betegek középkorúak vagy idősebben, A tünetek gyakran a makk egy részére loklizálódnak, enyhe égő, viszkető érzés.
Egyértelmű diagnózist a pénisz biopszia ad.
Kezelésnél tacrolimus vagy pimecrolimus kenőcs jó hatású lehet.
A körülmetélés (circumcisio) után nagyon gyakran gyógyulás tapasztalható. CO2 lézeres kezelés is végezhető.

Zoon balanitis képe
zoon balanitis gyulladás képe
Fitymaszűkület (phimozis)
Fitymaszűkület

Fitymaszűkülteről akkor beszélünk, ha a bőrt a hímvesszőről nem lehet a makk mögé húzni. Lehet relatív szűkület is, amikor csak erekciókor van körkörös bőrfeszülés (ilyet okozhat a rövid fék is). A körülmetélés a legősibb időktől végzett műtétek közés tartozik.
A körülmetélt férfiak esetén kisebb a húgyuti fertőzés veszély, a hímvessző tisztán tartható, bizonyos bőrbetegségek nem alakulnak ki.
A phimozis gyakran a cukorbetegség első jele lehet, gyakran alakul ki a bőr gyulladása miatt.
Gyermekkori fitymaszűkület esetén 0.05%-os betamethasone krémet kell alkalmazni 4-6 hétig napi 1-2x. Felnőttkorban helyi érzéstelenítsében lehet a műtétet elvégezni, többféle műtéti technika létezik.
A műtétről további leírás a műtétek menüpont alatt.Hímvessző görbület (induratio penis plastica, Peyronie kór)
Peyronie kór (IPP)
A pénisz erekciókor kialakulós görbülete. Gyakran tapinható heges, tömött, porcszerű elváltozás a hímvessző gyöki ill. háti részén. Ezek a plakkok a hímvessző rostos burkának rugalmasságát csökkentik, így jön létra a különböző fokú görbület ill. homokóra szerű szükület. elsősorban 40-70 éves korosztályt érinti.A kezdeti szakban gyulladás alakul ki a rostos burokban. A kiváltó ok lehet mikrotrauma, gyulladás, a pontos okok nem ismertek.
A kezdeti tünetek: fájdalom, görbület, tapinható plakk, homokóra szerű szükület, csökkenő erejű erekció.
A kezelés lehet gyógyszeres és sebészi. A sebész bevatkozással várni kell, amíg a görbület stabilizálódik. A gyógyszeres kezelésnél sokfajta terápiát alkalmaznak, több kevesebb sikerrel. Potaba (B vitamin komplex), tamoxifen, colhicin, E vitamin, injekciós kezelés, ESWL kezelés, interferon alfa 2b. Vákuum készülékes nyújtás.
Műtéről a műtét menüpont alatt olvashat.
Bőrgomba, candidiázis
Bőrgomba, candida
A Candida albicans nagyon gyakran okoz a péniszen bőrgyulladász (balanitis, balanopostitis). Leggyakrabban szexuális úton terjed, de gyakran látjuk cukorbetegség, antibiotikum szedés, szteroid szedés és elhízás következményeként is.
Viszkető, égő érzéssel jár.
Enyhe esetben pirosas pontszerű elváltozások láthatók, súlyos esetben az egész makk és fityma hyperemias, vörös, fehéres váladék termelődik. Krónikus esetben hegesedés, fitymaszűkület is kialakul. Kezelésnél kerülni kell a túlzott szappanos tisztítást.
Kezelés:gomabellenes kenőcs (10-14 napig), súlyos esetben szájon át szedhető gombaellenes tabletta (pl.Diflucan 150).
A képen a bőrgomba súlyosabb esete látható.
Bőrgomba súlyos eset
Genitális herpes fertőzés
Genitalis herpes fertőzés
A genitális herpes fertőzést a herpes simplex 1 ill. 2 típusa okozza. A fertőzés lehet subklinikai, intermittáló és élethosszan tartó A fertőzés során a vírusok a bőrön keresztül az érzőidegeken át a gerincvelői gyökökbe jutnak. Külső trauma, műtét, stressz, szexuális aktus stb. hatására a vírus az idegeken keresztül pénisz bőrére jutva hólyagos elváltozást okoz. Tünetek: az első fertőzés alkalmával lázas, elesett állapot alakul ki, lokálisan viszkető égő érzés, visszatérő fertőzés során égés, viszketés, fájdalom. A hólyagos elváltozások aktus után kb. 5-7 napra jellenek meg és 7-14 nap alatt gyógyulnak.
Diagnózis legpontosabban PCR vizsgálattal lehetséges, aktív hólyagos szakban.
Sajnos nincs definitív kezelés a HSV-ra, cél a tünetek enyhítése, a recidivák csökkentése, a tünetmentes periódus kitolása. Gyógyszerek acyclovir, famciclovir, valacyclovir.
A képen a genitáls herpes fertőzés hólyagos szak utáni állapota látható.
Herpes genitalis gyulladás
Középvonali cysta

A penis ventralis részén fordulnak lehetnek egészen kicsik de 1-2 cm-es nagyságúak is. Jóindulatú elváltotás, esztétikai igény ill. növekedés esetén eltávolíthatók.
Középvonali cysta képe.
középvonali cysta
Lymphangitis sclerosis

Lymphangitis sclerosis a hímvesszőn lévő nyirokérgyulladása okoz, kemény, néha érzékeny elváltozás. Szexuális együttlét után alakul ki, specifikus terápia nincs. Több hét alatt spontán gyógyul.
lymphangitis sclerosis hímvesszőn

ANDROLÓGIAI MAGÁNRENDELÉS

Dr. Szabó Ferenc
androlólus-urológus adjunktus
Andrológiai magánrendelésünkön férfi meddőség, merevedési zavararok, prosztata problémák, tesztoszteron hiány, here és péniszbetegségek kivizsgálásval és kezelésével foglalkozunk.

KAPCSOLAT

Időpont egyeztetés:
HUMANCELL
06-20-38-40-408
számon (szerda,csütörtöki rendelésre)

SZERDA: 9-16-ig, CSÜTÖRTÖK: 9-18:30-ig

REPROSYS
06-30-22-44-139
számon
(keddi rendelésre)

KEDD:10-16-ig

SZERDAI ÉS CSÜTÖRTÖKI RENDELÉS
Rendelés helye:
Humancell Őssejtbank
Budapest VIII. ker. Fiumei út 7.

KEDDI RENDELÉS
Budapest IV. ker. Megyeri út 53. Reprosys Termékenységi Központ


SZOLGÁLTATÁSAINK:

 • alap spermavizsgálat (szám, mozgás, morfolólógai stb.)
 • speciális spermavizsgálatok (HBA, SCSA spermium DNS fragmentáció, spermium acrosoma reakció vizsgálat, MAR teszt, ROS teszt)
 • prosztata PMN elasztáz és IL6 és IL8 vizsgálat
 • andrológia és urológiai szakvizsgálat
 • here és pénisz ultrahang
 • hormon vizsgálatok (FHS, LH, tesztoszteron, prolaktin, TSH)
 • genetika vizsgálat (kariotpizálás, Y kromoszóma mikrodeléció, CFTR mutáció)
 • gyulladások vizsgálata (ondó és vizelet tenyésztés)
 • speciális PCR vizsgálatok (Chlamydia, Ureoplasma, HPV)
 • condyloma szűrés és kezelés (HPV PCR)
 • általános laborvizsgálatok
 • prosztata szűrés (PSA, vizelet, ultrahang)
 • általános laborvizsgálatok
 • REPROSYS TERMÉKENYSÉGI KÖZPONTBAN teljeskörű lombik program előtti kivizsgálás és lombik program
 • ismétlődő vetélések kivizsgálása