Andrológiai Magánrendelés

Dr. Szabó Ferenc andrológus urológus
Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus
Rendelés:
Humancell Őssejtbank: szerda, csütörtök
Reprosys Termékenységi központ: kedd
REPROSYS RENDELÉS (ÚJ)
KEDD:10-16-ig
ELŐJEGYZÉS:06-30-22-44-139 vagy
06-1-613-6293

(Hétfőtől péntekig 9-16-ig)
Rendelés helye: Budapest IV. ker. Megyeri út 53. Reprosys Termékenységi Központ (M0 Megyeri hídtól 2 percre)
HUMANCELL RENDELÉS
SZERDA:9-16-ig
CSÜTÖRTÖK:9-18:30-ig

ELŐJEGYZÉS:
06-20-38-40-408
(Hétfőtől péntekig 9-17-ig)
Rendelés helye: Budapest VIII. ker. Fiumei út 7. Humancell Őssejtbank (Keleti Pályaudvarnál)
Rövid előjegyzés!
A Reprosysban 1 héten belül fogadjuk!
Dr. Szabó Ferenc andrológus
Dr. Szabó Ferenc
Andrológus, urológus szakorvos. Európia Andrológiai Akadémia Andrológus szakorvosa. 2000 óta foglalkozom andrológiával,
2007 óta végzek andrológiai szakrendelést a Humancell Őssejtbankban, elsősorban férfi meddőség, merevedési zavarok, prosztata problémák, here és pénisz betegségeinek kivizsgálásval és kezelésével foglalkozunk.
Műtéti háttér Rókus Kórház egynapos sebészetén és Reprosys Termékenységi Központban van.
védőnő
Mika Zsuzsanna és Szalai Anita asszisztenseket lehet hívni időpont egyeztetés, különböző vizsgálatokkal kapcsolatos kérdések esetén.
Telefon: munkanapokon 06-20-38-40-408 számon.
Rendelő címe: Bp. VIII. ker. Fiumei út 7.
Humancell Őssejtbank
Nagy Melinda biológus
Nagy Melinda biológus, M.Sc. embriológus.
Több meddőségi centrum vezető biológusaként nagyon sok tapasztalattal rendelkezik a különböző sperma vizsgálati módszerekben is. QuDeGA német minősítő vizsgát tett. HBA és SCSA és HALO spermium DNS fragmentációs vizsgálatot is végez.
humamcell
Rendelésünk szerdán és csütörtökön a Humancell Őssejtbankban történik. A Humancell MCC Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2005-ben jött létre elsősorban köldökzsínorvér fagyasztással, donor sperma tárolással, spermafagyasztással foglalkozik. 2007-től andrológiai szakrendelést folytatunk, teljeskörű andrológiai kivizsgálással és teljes labor háttérrel, QuaDeGa laborminősítésű alap spermatogram vizsgálattal ill. speciális spermavizsgálatokkal.
CÍM: BUDAPEST VIII. KER. FIUMEI ÚT 7.
Reprosys Rendelő
Keddi napon a rendelés a Reprosys Termékenységi központban történik.
A Reprosys Termékenységi Központ a meddőség teljekörű kivizsgálás és kezelése történik az alap vizsgálatoktól a lombik programig. A férfi meddőség teljeskörű kivizsgálása és kezelése is lehetséges. Az alap spermavizsgálaton kívül a legmodernebb funkcionális spermavizsgálatokig (SCSA spermium DNS fragmentáció, acrosoma reakciós vizsgálat, spermium ROS vizsgálat stb.). Lehetőség van különböző andrológiai műtétek végzésésre is pl: herebiopszia, varicokele, herecysta stb..
CÍM: Budapest IV KER. MEGYERI ÚT 53.
Merevedési zavarok előfordulása

Régebben a merevedési zavart egy korral járó állapotnak vagy pszihés problémák miatt kialakuló bajnak tartották.
Ma már tudjuk, hogy a merevedési zavarok 50-80%-ért az artériás keringési zavar a felelős. Az erekciós zavar elsősorban az idősebb korosztályt érinti 40 éves kor körül az előfordulás k.b. 5%, 70 év felett közel 70% körül van.
Nagyon fontos kiemelni, hogy a hímvessző működése egyenlő az egész szervezet normális működésével, ha a szervezet ereinek funkciója nem megfelelő, ezen belül is az erek belső felszíne az ún. endothel nem működik megelelően, akkor a a hímvesszőben is hasonló keringési zavar alakul ki, csökken a hímvesszőben a véráramlás és merevedési zavar alakul ki.
Azokban betegségekben ahol ez károsodik, ezek elsősorban cukorbetegség, magas vérnyomás és zsíranyagcsere zavara az esetek 20-70%-ban alakul ki merevedési zavar. A krónikus ischémiás szíbetegségek és /vagy szívinfarktus esetén egyértelmű szoros összfeüggés igazolható a merevedési zavarok előfordulás és a szív ereinek állapota között.Hímvessző vérellátása és beidegzése

 • A hímvessző az artériás vért a kismedencei erekből kapja (artéria pudenda interna), ez az ér két részre oszlik egy felszínes és egy mély ágra és így lépnek be a hímvesszőbe.
 • A felszíni ér a hímvessző tetején fut végig és a makkot (glans pénisz) látja el friss vérrel. A hímvessző mélyen futó artériája a barlangos testet látja el vérrel, nyugalmi állapotban összhúzdva van ez a speciális szerkezteű ér. Ennek az érnek az a jellegzetessége, hogy ezek az erek közvetlenül tudják a vért továbbítani a barlangos testek rendszerébe.
 • A barlangos test hálozatos szerkezetét simaizomsejtek és ezeket borító speciális hámréteg az ún. endothelium alkotja.
 • A hímvessző vénáinak nincs saját izomzata, ezért ezeknek az ereknek a tágassága nagymértékben függ a barlanogos test állapotától. A barlanogos test vénái az ún. subtunicális vénákba ömlenek, ezek pedig a hímvesszőt körülvevő nagyobb mély vénákba innen pedig a kismedencei vénákba folytatódnak. A felszíni vénák hasonlóna a felszíni artériákhoz csak a külső bőr réteget és a makkot látják el keringéssel és a v. saphena magnába ömlenek.
 • A hímvessző beidegzése két részből áll, az egyik autonom és egy szomatoszenzoros részből. A paraszimpatikus idegek a gernic keresztcsonti területből (S2-S4) erednek, a szimpatikus idegek a gernic háti és deréktáji szakaszából (Th 12-L2) erednek és folytatódnak a kismedencében és a prosztata mellett futva érik el a hímvesszőt. A szomatoszenzoros (nervus pudendus) beidegzés szintén a keresztcsonti gerincközpontban található (S2-S4). A paraszimpatikus idegek az erekcióért a szimpatikus idegek az ejakulációért felelősek.

Az erekció alavetően egy haemodinamikai folyamat mely 3 részből áll.

1. A barlangos test simaizmainak ellazulásából (csökkenő véráramlási ellenállás a barlangos testben)
2. Fokozódó artériás beáramlás, a kialkuló értágulat miatt.
3.Csökkenő vénás elfolyás a vénák összenyomódása miatt.

Az erekció 5 fázisa

1.
Kezdeti fázis: a hímvessző barlangos testjei hosszabodnak, a barlangos testekben állandó nyomás van a csökkent barlangos test ellenállás miatt.

2. Merevedési fázis: fokozódik a duzzadás és a keménység, nő az artériás vér áramlás, nő a barlangos testekben a nyomás.

3. Erekció fázisa: Teljes merevedés alakul ki, a barlanagos testben a nyomás a szisztólés vérnyomás alatt 10-20 Hgmm-el stabilizálódik, a hímvesszőben lévő vér mennyisége nem változik, a csökkenő artériás beáramlás miatt.

4. A teljes merevség fázisa: teljes duzzadás és merevség, a barlangos testben a nyomás meghaladja a szisztólés vérnyomást, csak minimális artériás beáramlás van, vénás elfolyás nincs.

5. Elernyedés fázisa: csökken a merevség, csökken a hímvesszőben lévő vér térfogata.
Az endothel egy egyrétegű hám, mely az erek belső felszínét borítja. Ez az endothel hám taláható a barlangos testben, ebből a hámból szabadul fel az az anyag a nitrogen monoxid (NO) ami elindítja a merevedés folyamatát, ha ez károsodik, funkciója csökken, a merevedés erőssége és az artériás keringés is csökken.
A elhízás, magas vérnyomás, magas koleszterin szint fokozzák az ún. oxidatív stressz folyamatát, ennek következtében károsodik az erek belső falát borító endothel, merevedési zavar alakul ki. Az endothel betegség miatt érgyulladás, keringési zavar érelmeszesedés alakul ki, mely károsítja a keringést.
endothel

ANDROLÓGIAI MAGÁNRENDELÉS

Dr. Szabó Ferenc
androlólus-urológus adjunktus
Andrológiai magánrendelésünkön férfi meddőség, merevedési zavararok, prosztata problémák, tesztoszteron hiány, here és péniszbetegségek kivizsgálásval és kezelésével foglalkozunk.

KAPCSOLAT

Időpont egyeztetés:
HUMANCELL
06-20-38-40-408
számon (szerda,csütörtöki rendelésre)

SZERDA: 9-16-ig, CSÜTÖRTÖK: 9-18:30-ig

REPROSYS
06-30-22-44-139
számon
(keddi rendelésre)

KEDD:10-16-ig

SZERDAI ÉS CSÜTÖRTÖKI RENDELÉS
Rendelés helye:
Humancell Őssejtbank
Budapest VIII. ker. Fiumei út 7.

KEDDI RENDELÉS
Budapest IV. ker. Megyeri út 53. Reprosys Termékenységi Központ


SZOLGÁLTATÁSAINK:

 • alap spermavizsgálat (szám, mozgás, morfolólógai stb.)
 • speciális spermavizsgálatok (HBA, SCSA spermium DNS fragmentáció, spermium acrosoma reakció vizsgálat, MAR teszt, ROS teszt)
 • prosztata PMN elasztáz és IL6 és IL8 vizsgálat
 • andrológia és urológiai szakvizsgálat
 • here és pénisz ultrahang
 • hormon vizsgálatok (FHS, LH, tesztoszteron, prolaktin, TSH)
 • genetika vizsgálat (kariotpizálás, Y kromoszóma mikrodeléció, CFTR mutáció)
 • gyulladások vizsgálata (ondó és vizelet tenyésztés)
 • speciális PCR vizsgálatok (Chlamydia, Ureoplasma, HPV)
 • condyloma szűrés és kezelés (HPV PCR)
 • általános laborvizsgálatok
 • prosztata szűrés (PSA, vizelet, ultrahang)
 • általános laborvizsgálatok
 • REPROSYS TERMÉKENYSÉGI KÖZPONTBAN teljeskörű lombik program előtti kivizsgálás és lombik program
 • ismétlődő vetélések kivizsgálása